Siyez Unu, Köy Domatesi, Maniye Domatesi (Safranbolu'nun özel lezzetli, korunan tohumlu domatesi), Kırmızı Tatlı Biber, Kastamonu Taşköprü Sarımsağı, Soğan, Yeşil Nane, Ev Yoğurdu, Köy Torba Yoğurdu (Süzme Yoğurt) ile hazırlanan tarhanalarımızı çocuklarınıza da güvenle sunabilirsiniz.
Safranbolu Usulü Tarhana Pişirme Tarifi:
Safranbolu'da tarhana bolca kurutulmuş kıyma (kavrulmuş kıyma) ile yapılır. Eskiden buzdolabı olmadığı için kıymalar büyük kazanlarda saatlerce kavrulur ve bakır taslara konarak kurutulurmuş. Hala bu alışkanlık devam ediyor, çünkü bu lezzetin yerini pek başka lezzet tutmuyor...
Ama benzer lezzeti şu şekilde elde edebilirsiniz; İlk olarak kıyma hafif yağ ile tencerede karıştırılarak kavrulur.
Sonra tarhana, arzuya göre tereyağı veya zeytinyağı ve salça / domates eklenerek az su ile sürekli karıştırılır. Kaynayınca ve tüm malzemeler eriyince üzerine su eklenerek tercih ettiğiniz çorba kıvamına getirilir. Az su eklememizin sebebi başta fazla su ekleyerek çok sulu olan bir çorba elde etmemektir. ;)
Ve tabiki yanında turşu ile servis edilir.
* Kalp ve damar sağlığına faydalıdır.
* Yüksek aminoasit ve mineral içerir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.